O mnie

Moje zdjęcie
o Moda o Lifestyle o Wnętrza o Absolwentka Wyższej Szkoły Technicznej w Katowicach, o kierunku Wzornictwo. Stylizacją i projektowaniem ubioru interesuje się od wielu lat. Zajmuje się również blogowaniem, fotografią , wystrojem wnętrz oraz marketingiem. W Rybniku, swoim rodzinnym mieście zorganizowała kilka swoich autorskich pokazów mody oraz wystaw fotografii. Zaprojektowała stroje dla hostess na Międzynarodową Galę Wschodnich Sztuk Walki Only One, która odbyła się w maju 2015 w Katowickim Spodku. Na swoim koncie ma równie kolekcję odzieży „Innocent”, której premiera odbyła się w listopadzie 2015 podczas Akademii Mody i Dizajnu w Katowicach. Aktualnie swoje życie poświęca synowi Franciszkowi i mężowi Mateuszowi. Razem z mamą prowadzi salon sukien ślubnych "Lilia". Ma ambitne plany wprowadzić swoją ślubną kolekcję. Pani domu, bizneswoman i marzycielka...

niedziela, 19 lutego 2017

Dieta - efekty po miesiącu

No i za mną już prawie 5 tygodni diety... 

Jest -4,5kg! w obwodach mniej, ubrania luźne a ja czuję się lepiej! Twardo trzymam się przepisów i dozwolonych produktów. Picie wody stało się moim zdrowym nawykiem tak samo jak jedzenie co 3 godziny. Dodatkowo co poniedziałek chodzimy z mężem na basen. Do mojego przepiśnika trafiły 2 przepisy, które bardzo nam zasmakowały. Jest to pikantna zupa paprykowa oraz prosta sałatka. Podzielę się z wami przepisami.

1. "Zimowa" zupa paprykowa


Składniki:
- 2 duże, czerwone papryki
- cebula 
- pierś z kurczaka 
- wywar warzywny z włoszczyzny
- czosnek 
- tabasco lub papryczka chilli 
- przecier pomidorowy lub pomidory krojone w puszce 
- oliwa z oliwek
- przyprawy: oregano, majeranek, bazylia, pieprz,

Do wywaru warzywnego wrzucamy pierś z kurczaka i gotujemy. Kiedy będzie już ugotowana, wykładamy na talerzyk. Cebulę kroimy na piórka, paprykę w kosteczkę, przeciskamy czosnek. Wrzucamy wszystko na patelnię na łyżkę oliwy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Kiedy papryka z patelni będzie już miękka, przekładamy do wysokiego garnka, dolewamy wywaru, wrzucamy tam również włoszczyznę: pietruszkę, seler, marchewkę, dodajemy przecier lub pół puszki pomidorów i wszystko razem blendujemy na konsystencję kremu. Doprawimy na ostro tabasco lub chilli, dodajemy ziół do smaku. Ja zawsze dodaję moją ulubioną mieszkankę czyli suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Ugotowanego kurczaka kroimy w kosteczkę i dodajemy do zupy. Jest bardzo gęsta, aromatyczna i pikantna! w sam raz na chłodne dni. Zero soli i cukru sprawia, że zupa jest bardzo dietetyczna i pomaga nam spalać kalorie :) 

2. Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem


Składniki:
- Mix sałat 
- pomidor
- ogórek
- papryka 
- tuńczyk w sosie własnym 
- serek wiejski lekki
- oliwa z oliwek 
- przyprawy: zioła 

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, mieszamy z tuńczykiem i serkiem wiejskim, polewamy łyżką oliwy z oliwek i posypujemy ulubionymi ziołami. Tutaj znów użyłam suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem. Ta przyprawa pasuje do wszystkiego! Sałatkę możemy zaserwować na kolację oraz śniadanie. Oczywiście wieczorem bez dodatku chleba, rano polecam z 2 kromkami chleba razowego. 

W najbliższym tygodniu na moim stole pojawi się kurczak w musztardzie oraz sałatka z paluszków krabowych i jajka. Zobaczmy, jaki będzie bilans na następnej wizycie w Natur House :) Byle na minusie! 


 instagram -> @inezszewczyk 
 

3 komentarze: